Bibilica de tara in sos de vin si curmale

Home » Retete cu bibilica de tara » Bibilica de tara in sos de vin si curmale

bibilica-de-taraIngrediente:

400 g piept de bibilica de tara, 100 g ceapa, 100 g morcovi, 100 g telina, 50 g curmale, 30 ml ulei, 100 ml vin, sare si piper alb.

Preparare: 

Pieptul de bibilica de tara se spala si se sterge cu un servet curat, apoi se taie felii subtiri pe lungime. Ceapa se toaca marunt, iar morcovii si telina se taie bastonase subtiri. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se pun pieptul de bibilica de tara si legumele, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc cateva minute. Se scot samburii din curmale, se taie fiecare fruct pe jumatate si se pun peste pieptul de bibilica de tara si legume. Se adauga vinul, dupa care se acopera tigaia cu un capac si se continua fierberea alte cateva minute. Preparatul se serveste pe platou sau farfurie, pe frunze de salata, insotit de diverse garnituri.

Contact

Tel: 0741 586 203

sau 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2010 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE