Curcan bio – Piept de curcan bio cu ierburi la cuptor

Home » Retete cu curcan de tara » Curcan bio – Piept de curcan bio cu ierburi la cuptor

curcan-bioIngrediente:

  • 1 piept mare de curcan bio cu piele si os
  • 1 lingura de usturoi tocat (3 catei )
  • 2 lingurite de pudra de mustar
  • 1 lingura frunze de rozmarin proaspate tocate
  • 1 lingura de frunze de salvie proaspete tocate
  • 1 lingurita de frunze de cimbru proaspete tocate
  • 2 lingurite de sare
  • 1 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 linguri de suc de lamaie proaspat stors
  • 1 ceasca de vin alb sec

Preparare:

Se incalzeste cuptorul la 160 ºC. Pieptul de curcan bio se pune intr-o tava de cuptor, cu partea acoperita de piele in sus.

Intr-un castron mic se face un amestec din usturoiul tocat, pudra de mustar, ierburile proaspete, sare, piper, ulei de masline si zeama de lamaie. Se desprinde putin cu degetele pielea de pe carnea de curcan bio si se unge direct carnea cu jumatate din pasta obtinuta. Amestecul ramas se aplica uniform pe piele. Se toarna vinul in tava si se introduce tava in cuptorul preincalzit.

Friptura de curcan bio se gateste la cuptor circa 1h 3/4 pana la 2h, pana pielea se transforma intr-o crusta maro-aurie. Se poate testa si cu ajutorul unui termometru de bucatarie daca preparatul este gata. In cazul in care preparatul mai are nevoie de timp de gatire dar pielea a capatat deja culoarea dorita, se poate acoperi cu o folie pentru a evita arderea.

Cand pieptul de curcan bio este gata, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca la temperatura camerei, timp de 15 minute. Se feliaza si se serveste cu sosul obtinut la gatirea carnii.

Contact

Tel: 0741 586 203

sau 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2010 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE