Pui de tara la cuptor cu lamaie, usturoi si rozmarin

Home » Retete cu pui de tara » Pui de tara la cuptor cu lamaie, usturoi si rozmarin

pui-de-taraIngrediente:

Un pui de tara intreg, 0.5 kg cartofi curatati de coaja, 1 lamaie, 4 catei de usturoi decojiti, o mana de cimbru proaspat, cateva crengute de rozmarin proaspat, ulei de masline, sare si piper negru macinat.

Preparare:

Se condimenteaza puiul de tara foarte bine, pe interior si exterior, cu o cantitate generoasa de sare si piper. Se pune deoparte pana cand acesta este gata de introdus in cuptor.

Se incalzeste cuptorul la 190 °C.

Se incalzeste, pana la punctul de fierbere, o oala mare de apa cu sare. Se taie cartofii in sferturi si se pun, alaturi de cateii de usturoi curatati si lamaia spalata, in apa care fierbe. Se gatesc circa 12 minute, apoi se scurg. Pentru a avea cartofi mai crocanti, permiteti-le sa se usuce timp de un minut.

Se freaca puiul de tara peste tot cu ulei de masline. Se fac cateva taieturi cu un cutit in lamaia fiarta, iar apoi aceasta, impreuna cu usturoiul fiert si cimbrul, se introduc in cavitatea puiului de tara. Se leaga usor copanele de pui cu ata pentru a nu permite ca umplutura sa iasa.

Ulterior, se pune puiul de tara intr-o tava de friptura, se acopera cu folie, si se gateste in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 45 de minute. Dupa ce au trecut cele 45 de minute se indeparteaza de tot folia. Acum se adauga in tava cartofii si frunzele de rozmarin. Se gateste timp de inca 45 de minute sau pana cand puiul este gatit complet si cartofii au devenit aurii.

Odata ce puiul de tara cu lamaie, usturoi si rozmarin este gata, se indeparteaza cu grija lamaia si usturoiul din cavitatea puiului. Se taie lamaie in jumatate si se zdrobeste usturoiul, care se presara peste pui. Se transfera pe un platou de servit.

Contact

Tel: 0741 586 203

sau 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2010 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE