Carne de pui bio vs. Carne de pui din productie industriala

Home » Sfaturi Utile » Carne de pui bio vs. Carne de pui din productie industriala
carne-de-pui-bio

Carnea de pui este preferata de foarte multa lume, intrucat este gustoasa si usoara, fiind recomandata chiar si in curele de slabire. Putem consuma fara grija proteine din carne de pui, dar este dificil sa gasim o sursa sigura de carne de pui bio, pentru a avea certitudinea ca ceea ce mancam este sanatos.
Intrand intr-un magazin, putem fi coplesiti de optiunile pe care le avem (diferite marci, ambalaje, etichete care sunt menite sa ne atraga atentia). De aceea, daca suntem cu adevarat interesati sa cumparam carne de pui bio, trebuie sa ne informam asupra standardelor pe care aceasta trebuie sa le indeplineasca:
· Pasarile trebuie sa fie hranite numai cu hrana certificata ecologic. Hrana ecologica nu poate contine subproduse de origine animala, antibiotice sau cereale modificate genetic si nu poate fi cultivata cu ajutorul pesticidelor persistente sau a ingrasamintelor chimice.
· Este interzis ca aceste pasari sa primeasca medicamente, antibiotice si hormoni.
· Toate pasarile trebuie sa aiba suficient spatiu la dispozitie si acces in aer liber (conform normelor UE, fiecare pasare are nevoie de 4 mp de teren cu iarba, iar densitatea in adaposturile inchise nu poate depasi 6 pasari/mp).
Spre deosebire de carnea de pui bio, cea de productie industriala pe care o gasim in fiecare magazin alimentar, provine de la pasari crescute, de obicei, in custi foarte inghesuite, unde abia se pot misca. Acest lucru creeaza stres care poate duce la boli si nevoia de antibiotice. Conditiile de crestere sunt, de asemenea, vinovate pentru lipsa de gust si de valoare nutritionala a carnii de pui.
Carnea de pui bio, in schimb, provenind de la pasari care cresc intr-un mediu lipsit de stres si cu acces la hrana de calitate, are o savoare aparte, este sanatoasa si este o sursa sigura de proteina, cruciala pentru a preveni bolile si imbatranirea prematura, pentru a creste nivelul de energie si a ne prelungi viata.

Contact

Tel: 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2020 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE