Ce beneficii ne aduce consumul de oua ecologice?

Home » Sfaturi Utile » Ce beneficii ne aduce consumul de oua ecologice?

oua-ecologiceCu toate ca au pret mai ridicat decat ouale obisnuite, beneficiile pe care ni le ofera consumul de oua ecologice merita cu siguranta investitia, o investitie in propria sanatate. Acestea provin de la pasari care au fost crescute cu furaje de natura ecologica, ce nu au fost tratate chimic, au acces in aer liber si suficient spatiu la dispozitie. In plus, ouale ecologice contin aminoacizi esentiali, vitamine si minerale necesare pentru ne mentine sanatosi.

Ouale ecologice nu contin niciun fel de reziduuri chimice potential daunatoare. Avand in vedere ca ouale provin de la gaini care au acces pe tot parcursul anului in aer liber, care au posibilitatea de a se misca, de a manca iarba, alte plante si insecte, calitatea nutritiva a grasimii din oua este net superioara. Acestea sunt mai bogate in acizi grasi Omega-3, componente cu un rol important in dezvoltarea si functionarea creierului, reducerea inflamatiilor si prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul, bolile de inima si artrita.

Totodata, ouale ecologice contin mai multe vitamine decât ouale obisnuite: mai multa vitamina A, beta-caroten si vitamina E. Vitamina A din ouale ecologice ajuta la vitalizarea sistemului imunitar, mentine sanatatea pielii, parului si ochilor. Beta-carotenul functioneaza ca un antioxidant, ajuta la prevenirea bolilor cronice, cum ar fi cancerul si bolile de inima. Vitamina E este, de asemenea, un antioxidant care ajuta la mentinerea sanatatii globulelor rosii din sânge, precum si la functionarea membranelor celulare.

Beneficiile oualor ecologice nu se reduc doar la atat. Toate ouale, fie ecologice sau nu, sunt o sursa buna de proteine, fier, riboflavina, vitamina B-12, fosfor si seleniu. Pielea, muschii, glandele si alte organe au nevoie de proteine ​​pentru a fi sanatoase. Fierul este esential pentru producerea propriu-zisa de globule rosii, transportul de oxigen si preventia anemiei. Vitaminele B2 (riboflavina) si B 12 ajuta in sinteza ADN-ului, metabolismul si intretinerea globulelor rosii din sange, mentinerea sanatatii ochilor, pielii, parului si unghiilor. Este nevoie si de fosfor mineral pentru a a mentine oasele si dintii puternici, in timp ce seleniu actioneaza ca un antioxidant in organism.

Contact

Tel: 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2020 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE