Pui bio – Pulpe de pui bio in stil toscan

Home » Retete cu pui de tara » Pui bio – Pulpe de pui bio in stil toscan

pui-bioIngrediente:

  • 675 g de pulpe de pui bio dezosate si fara piele
  • 45 ml ulei de masline (3 linguri)
  • 6 cepe verzi, tocate
  • 375 ml (1 ½ ceasca) de vin alb
  • 375 ml (1 ½ cana) de supa de pui
  • 1 crenguta de rozmarin proaspat
  • 75 ml (1/3 ceasca) de masline negre si verzi, fara samburi, tocate
  • sare si piper

Preparare:

Intr-o tigaie mare se rumenesc pulpele de pui bio in ulei de masline. Se asezoneaza usor cu sare si piper (aveti grija cu sarea, intrucat maslinele sunt deja sarate). Se adauga ceapa verde tocata si se mai calesc toate ingredientele timp de aproximativ 2 minute, dupa care se pune jumătate din cantitatea de vin alb si se fierb pulpele de pui bio pana cand vinul se evapora.
Ulterior, se adauga jumatate din supa de pui, crenguta de rozmarin proaspat si maslinele tocate. Se fierbe la foc mic, fara a acoperi tigaia, pana cand lichidul se reduce la jumatate. Se pune restul de vin si de supa de pui treptat, in timpul gatirii (este importanta adugarea graduala a lichidelor pentru a permite o caramelizare frumoasa a carnii de pui bio). Este necesar ca in timpul gatirii carnea sa fie intoarsa de cateva ori pentru a se patrunde si a prelua cat mai bine din aromele sosului.
Se fierbe la foc mic timp de 30 de minute sau pana cand carne de pui bio se desface usor cu furculita, iar sosul capata consistenta. Spre final se asezoneaza suplimentar, daca este nevoie, si se scoate rozmarinul. Se poate servi alaturi de paste.
Este o reteta simpla si rapida, dar cu un gust spectaculos, care poate fi servita cu diferite ocazii.

Contact

Tel: 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2020 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE