Rata de tara cu portocale

Home » Retete cu rata de tara » Rata de tara cu portocale

rata-de-taraIngrediente:

o rata de tara, 4 portocale, 2 linguri cu varf de unt, 1/2lingurita de zahar, un paharel de coniac, o lingura de faina, o lingura de untura, sare.

Preparare:

Taiati rata de tara, curatati-o si spalati-o foarte bine. Rumeniti-o intreaga in unt la cuptor. Separat, pe foc mic, puneti intr-o cratita grasimea si adaugati faina, amestecand mereu. Cand aceasta se aureste, adaugati coaja rasa de la doua portocale si un pahar cu apa. Dupa primele clocote, puneti rata de tara usor rumenita, sucul de la portocale si coniacul. Adaugati sare dupa gust. Dati vasul la cuptor sa fiarba incet si mai adaugati daca este nevoie cate putina apa. Cand carnea este gata, scoateti rata din sos, taiati-o in bucati, puneti-o pe un platou, turnati deasupra sosul si garnisiti cu felii de portocale.

Contact

Tel: 0741 586 203

sau 0737 176 384

email: contact@pasaridetara.ro

Toate drepturile rezervate © 2020 P.F.A. GHERGHISAN N. GEORGE